Wij ontwikkelden MijnSchool: hét ouderportaal voor het basis onderwijs. MijnSchool dient als brug in de communicatie tussen ouders, leerkrachten en leerlingen. Het ouderportaal versoepelt het hele proces van informeren, meedoen en meedenken.
Op basisscholen gaat veel informatie van de leerlingen over en weer tussen school en ouders. Dus rijst regelmatig de ongemakkelijke vraag welke informatie publiek gedeeld mag worden en welke informatie relevant is voor veel betrokkenen maar toch moet worden afgeschermd voor anderen. Als ICT bedrijf waren we al snel op het idee gekomen om publieke en vertrouwelijke informatie te scheiden in een portaal: ouderportaal MijnSchool.
Onze goede contacten met OOG (Openbaar Onderwijs Groningen, voorheen O2G2) dateren al van een decennium geleden. Onder OOG vallen 18 basisscholen, 12 middelbare scholen en 4 speciaal onderwijsscholen, samen goed voor 16.000 leerlingen. Het personeelsbestand telt zo’n 1900 mensen. Met en voor OOG hebben we veel samengewerkt over o.a. de websites van hun PO scholen en samen hebben we de eerste stap gezet naar digitalisering van oudercommunicatie. Dit resulteerde in ouderportaal MijnSchool.
Destijds verschoof al een groeiend aandeel van de alledaagse communicatie tussen ouders en scholen naar digitaal, omdat de grote hoeveelheid informatie-uitwisseling tussen scholen en ouders op briefjes foutgevoelig en tijdrovend bleek. Dat was de start van de ontwikkeling van ouderportaal MijnSchool. Met OOG als partner en launching customer hebben we in korte tijd grote stappen gezet om de papieren mededelingen zonder koppelingen met leerlingadministratiesystemen aan te pakken. En daar is het niet bij gebleven, omdat de digitale ontwikkelingen binnen het onderwijs en de behoefte van docenten om ontlast te worden in hun dagelijkse werkzaamheden groeide. MijnSchool is met die ontwikkelingen meegegaan en inmiddels is MijnSchool een volwassen ouderportaal dat ouderbetrokkenheid en communicatie optimaal digitaliseert.
Wie goed met elkaar in gesprek is, krijgt de kans om behoeften en wensen in kaart te brengen. Aldus werd duidelijk dat de nieuwe applicatie één portaal moest worden, namelijk een webapplicatie, een website en een app in één. De applicatie heeft als doel om alle communicatie te verbeteren, of eigenlijk zo optimaal mogelijk te maken: één portaal voor iedereen. Geen losse briefjes meer en alle informatie over de school en leerlingen is binnen handbereik.
We hebben goed geluisterd naar de wensen, dus er kwam één portaal voor scholen en ouders. MijnSchool ouderportaal is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een portaal met een rijke functionaliteit. We hebben er voor gezorgd dat de applicatie automatisch wordt bijgewerkt via een koppeling met het leerling administratiesysteem (LAS), zodat er geen dubbele administratie meer is, en het systeem altijd actueel is.
Ouderportaal MijnSchool laat zich het beste presenteren via haar eigen website. Onze inspanningen hebben een zeer compleet portaal opgeleverd dat door een groeiend aantal scholen wordt gebruikt. Het is beschikbaar als webapplicatie én als mobiele app voor iOS / Android.
Misschien toch een tipje van de sluier? Over de functionaliteit bijvoorbeeld…
En als we dan toch bezig zijn, dan ook maar de voordelen:
In 2015 is ouderportaal MijnSchool zelfs genomineerd en geplaatst in de top-5 beste ICT-projecten in het onderwijs, waardoor we er nóg trotser op zijn! Uiteindelijk telt de tevredenheid van onze gebruikers; daarom werken we daar vol enthousiasme aan!
Kijk zelf!
Ontdek onze vacatures en wie weet spreken we jou snel!